У Зеленського розповіли про "принципіальний" обмін Сенцова і Цемаха
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про "принципіальний" обмін Сенцова і Цемаха

У Зеленського розповіли про "принципіальний" обмін Сенцова і Цемаха
Джерело:  LB.ua

Ім'я фігуранта розслідування щодо трагедії MH17 Володимира Цемаха від початку знаходилося у списку на обмін між Києвом і Москвою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лівий берег".

За словами радника президента України Андрія Єрмака, передача бойовика так званої "ДНР", який міг транспортувати сумнозвісний ЗРК "Бук", не була надважливою.

Посадовець наголосив, що нідерландські представники напередодні отримали можливість провести бесіду з Цемахом для отримання необхідних даних.

"Він був узгоджений в списку з самого початку, але був одним з, а не якоюсь принциповою домовленістю. Для нас був принциповий Сенцов, і ми з самого початку про це говорили. Але так, щоб когось конкретного висмикували і міняли, такого не було", - пояснив Єрмак.

Натомість ЗМІ та експерти все ж стверджували, що Цемах був людиною під першим номером у списку на обмін. Найбільш неоптимістичні сценарії вказували на погіршення відносин України з окремими державами через такий обмін.

Як повідомляв ONLINE.UA, п'ятий президент України Петро Порошенко звинуватив ексколегу Володимира Путіна у тому, що той його обдурив, не відпустивши Олега Сенцова ще у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?