Зеленський підписав закон про імпічмент
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав закон про імпічмент

Зеленський підписав закон про імпічмент
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон "Про особливій процедурі усунення президента України з поста". Це підтверджує статус законопроекту №1012 на сайті парламенту, передає ONLINE.UA.

"23 вересня закон повернуто з підписом президента", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 10 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні та в цілому законопроект президента Володимира Зеленського про імпічмент. Згідно з ним, депутати зможуть усунути президента в разі вчинення ним державної зради або іншого злочину за письмовим поданням, підписаним більшістю народних депутатів.

Спеціальна тимчасова слідча комісія за участю спеціального прокурора й спеціальних слідчих має розслідувати факт і обставини держзради або іншого злочину президента.Після прийняття рішення про звинувачення президента депутати звертаються до Конституційного і Верховного судів, які мають підтвердити конституційність розгляду справи про імпічмент і наявність у діях президента ознак злочину.

Варто зазначити, що для рішення про імпічмент необхідні голоси не менше як 3/4 конституційного складу Верховної Ради. Якщо рішення не набрало необхідної кількості голосів, спікер від імені парламенту вибачається перед президентом у письмовій формі.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент  Володимир Зеленський на тлі розпочатого в Раді кнопкодавства  запропонував карати порушників серйозними штрафами. Відповідний документ опубліковав заступник спікера РУслан Стефанчук. Законопроєкт говорить про санкції у розмірі від 51 до 85 тисяч гривень за неособисте голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?