Міжнародний скандал: Пристайко відповів, чи тисне Трамп на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародний скандал: Пристайко відповів, чи тисне Трамп на Зеленського

Міжнародний скандал: Пристайко відповів, чи тисне Трамп на Зеленського
Джерело:  Hromadske

Голова МЗС України Вадим Пристайко не підтвердив факт тиску на президента Володимира Зеленського під час бесіди з Дональдом Трампом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Громадському".

За словами дипломата, скандал, що розпочався у Сполучених Штатах після телефонної розмови лідерів, не має під собою основи,

"Якщо хтось вважає, що на нашого президента здійснювався тиск, вони повинні це визначити. Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було", - пояснив Пристайко.

Міністр підкреслив, що президент провели дуже тривалу та дружню бесіду. Також лідери мають право на проведення таких переговорів, певні подробиці яких залишаться невідомими для ЗМІ чи суспільства. Це нібито пов'язане з чутливістю цих даних.

На думку американських журналістів, Трамп тиснув на Зеленського з питання військової допомоги ля України. Він вважає, що Київ повинен відновити розслідування, у якому фігурує син Джо Байдена - його потенційного головного опонента на виборах 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Пристайко раніше висловлював думку, що саміт лідерів "нормандського формату", над яким наразі працюють чотири сторони, може завершитися підписанням великої угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?