Бізнес дав неочікуваний прогноз щодо курсу гривні на 2020 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Бізнес дав неочікуваний прогноз щодо курсу гривні на 2020 рік

Бізнес дав неочікуваний прогноз щодо курсу гривні на 2020 рік
Джерело:  online.ua

Український бізнес планує бюджет на 2020 рік з курсом долара на рівні 28 гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження Європейської бізнес асоціації.

"При плануванні бюджету на наступний рік власники закладають вартість валюти в середньому на рівні 28 грн/$1. За прогнозами інвесторів, гривня продовжить зміцнюватися, оскільки торік курс був на рівні 30 грн/$1", - сказала виконавча директорка асоціації Ганна Дерев'янко.

В дослідженні зазначається, що на розвиток бізнесу в 2020 році сподіваються 77% опитаних, причому 45% СЕО прогнозують зростання доходів на 10-20%. Водночас в порівнянні з прогнозом на 2019-й скоротилася кількість компаній, які мають намір розширювати штат.

Також вказано, що 47% компаній планують залишити кількість співробітників на рівні минулого року, а 46% СЕО поділилися планами про розширення штату (в минулому році таких було 58%). Варто зазначити, що тільки 33% компаній в 2020-му мають намір починати нові інвестиційні проекти в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво Нацбанку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 16,5% річних із 6 вересня 2019 року. З  даною заявою виступив очільник НБУ Яків Смолій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?