Асторономи розповіли про галактики, які вже почали "гинути"
Категорія
Технології
Дата публікації

Асторономи розповіли про галактики, які вже почали "гинути"

Асторономи розповіли про галактики, які вже почали "гинути"
Джерело:  online.ua

Колектив канадських астрономів знайшла у всесвіті галактики, у яких за певних причин перестали утворюватися нові зірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Conversation.

Наразі невідомо, з чим саме пов'язане утворення умов, які не дозволяють з'являтися новим світилам. Вчені працюють над відповідним питанням, використовуючи низку телескопів ALMA у межах проєкта VERTICO.

Дослідники вивчають космічний простір, аналізуючи сигнали молекулярного водня. Цей газ є головною запорукою утворення нових зірок.

Астрономи спостерігали за 51 галактикою у сузір'ї Діви. Ці зіркові формування знаходяться до нас найближче за інших, що знаходяться на стадії утворення.

Жодна зі згаданих 51 не мала слідів молекулярного водню. Саме такими були результати спостережень в електромагнітному спектрі. Це говорить про відсутність зіркотворних умов у галактиці.

Фахівці наголошують, що відсутність процесів народження зірок є не дуже гарною особливістю для галактики. Де-факто такі формування "приречені", бо починають швидко - у всесвітніх масштабах - втрачати джерела енергії, заглиблюючись у квазар.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені знайшли надзвичайно прожерливу чорну діру майже у центрі Чумацького Шляху. Ще не так давно астрономи вважали, що цей об'єкт поглинає набагато менше речовини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?