У Верховній Раді повідомили чудові новини для пенсіонерів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Верховній Раді повідомили чудові новини для пенсіонерів

У Верховній Раді повідомили чудові новини для пенсіонерів
Джерело:  УНН

Голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що в результаті індексації в березні 2020 року пенсії зростуть на 12-13%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

"Підвищення пенсій буде, в березні ми будемо індексувати. В тому числі, підвищення пенсій буде відбуватися за рахунок зростання прожиткового мінімуму. До речі, ми його вперше в статті 7 про Державний бюджет проанонсували як чесний прожитковий мінімум... Думаю, це (підвищення пенсій - ред.) десь на 12-13% - це половина від інфляції в цьому році і половина від зростання фонду заробітної плати", - зазначила Третьякова.

Народна обраниця наголосила, що парламент дав установку уряду "рішуче подолати цю різницю" між сьогоднішнім прожитковим мінімумом і тим реальним прожитковим мінімумом, який влада повинна забезпечити пенсіонерам відповідно до норм Конституції.

Варто зазначити, що згідно з проектом бюджету на наступний рік, мінімальна пенсія в Україні зросте на 8% - з 1638 грн до 1769 грн.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 липня  збільшився розмір пенсій. Мінімальна пенсія – до 1564 гривень, а максимальна – до 15640 гривень. Рівень мінімальної заробітної плати поки залишиться на місці – 4173 гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?