Зеленського та Кабмін закликали встановити новий кордон з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленського та Кабмін закликали встановити новий кордон з РФ

Зеленського та Кабмін закликали встановити новий кордон з РФ
Джерело:  Hromadske

"Держгідрографія" призвала Кабінет міністрів та президента Володимира Зеленського до примусових переговорів з РФ стосовно формування морського кордону між країнами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами фахівця з морського права Богдана Устименко - першого заступника голови установи, сторони так і не встановили кордони за Договором про українсько-російський державний кордон від 2003 року.

Він нагадав про Договор про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Цей документ говорить, що Азовська акваторія поділяється лінією згідно з угодою обох країн. Де-факто кордон наразі відсутній.

"Не може бути держави без кордону. Це ключове питання. Ключове у сенсі національної безпеки, оборони, використання водних ресурсів. У нас кордону з росіянами не існує. Ми підписали у 2003 році ці документи, але кордону досі не існує", - пояснив Устименко.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий керівник "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявив, що в Україні зросла залученість приватних підприємств до процесів розробки зброї та забезпечення ЗСУ. Він наголосив, що у державі потрібно здійснити приватизацію певних підприємств, що стане основою для розвитку оборонної галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?