Загороднюк допускає формування контрактної армії навіть в умовах війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Загороднюк допускає формування контрактної армії навіть в умовах війни

Загороднюк допускає формування контрактної армії навіть в умовах війни
Джерело:  BBC

Голова Міністерства оборони України Андрій Загороднюк допустив можливість створення контрактної армії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC Україна.

За словами посадовця, перехід здійснити реально, бо навіть до Операції Об'єднаних сил залучають лише контрактників.

"Ми не бачимо строковиків у ООС, система побудови ЗС не має базуватися на строковиках. Основний компонент - професійна армія. Це можливо зробити. Не можна сказати: у нас відтік, тому давайте закривати строковиками. Наше системне рішення - залучення професіоналів", - відповів Загороднюк на питання про "звичку" вирішувати кадрові проблеми за рахунок строковиків.

Міністр додав, що наразі важко прокоментувати, коли можна здійснити перехід. Вірогідніше, відповідь на це питання сформується наприкінці року, або ж протягом наступного 2020-го. Це потребує певного аналізу структури Збройних сил.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Загороднюк спростував інформацію щодо планів скорочення армії. Найближчим часом міністерство сформує стратегію з вирішення проблем ЗСУ та навпаки наростити певні підрозділи, а не скорочувати їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?