США не пустили членів делегації з Росії на Генасамблею ООН - розгорівся скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

США не пустили членів делегації з Росії на Генасамблею ООН - розгорівся скандал

США не пустили членів делегації з Росії на Генасамблею ООН - розгорівся скандал
Джерело:  online.ua

10 членам делегації РФ не видали вчасно американські візи для участі в 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка 23 вересня розпочалася у Нью-Йорку, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Згідно з даними видання, не отримав, зокрема, візу США голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов. Таким чином він не зможе взяти участь у Генасамблеї ООН.

"Порушуючи свої зобов'язання перед міжнародною спільнотою американська сторона не оформила вчасно візи для низки членів офіційної делегації, включно зі мною, і групи супроводжуючих осіб, які планували вилетіти 23 вересня до Нью-Йорка для участі в роботі 74-ї сесії Генасамблеї ООН", – поскаржився він.

Окрім того, ситуацію, що склалася, дипломат назвав "обурливою акцією", що не має жодних пояснень.

За інформацію видання "Коммерсантъ", делегація, до якої входив Косачов, мала супроводжувати очільника російського МЗС Сергія Лаврова під час його поїздки до Нью-Йорка на сесію Генасамблеї ООН.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше політичний експерт Валерій Клочок заявив, що лише на законодавчому рівні питання завершення війни із Росією і деокупації територій врегулювати неможливо. Вирішення питання повинно розвиватися в площині відносин із Радбезом ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?