Вчені навчилися перешкоджати облисінню за допомогою бейсболки
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені навчилися перешкоджати облисінню за допомогою бейсболки

Вчені навчилися перешкоджати облисінню за допомогою бейсболки
Джерело:  online.ua

Команда науковців працює над приладом у вигляді бейсболки, який дозволить відновлювати волоси на голові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

За словами вчених, щонайменш одна людина вже випробувала техніку. У бейсболці ходив батько одного з авторів дослідження. Чоловік втратив волосся близько двох років тому, а от завдяки головному убору фолікула знову запрацювали.

Слід зазначити, що допомогти диво-бейсболка може не усім. Йдеться лише про людей, які облисіли нещодавно. Прилад пробуджує фолікули, а не займається створінням нових.

Ця кепка складається з пластиру, який створений за допомогою гнучкого пластику. Цей елемент стежить за рухами тіла та робить електричний заряд.

За підсумками експериментів на щурах було з'ясовано, що засіб не має побічних ефектів. Його дієвість можна порівняти з іншими методами, наприклад - медикаментами.

Розробники наголошують - електричну стимуляцію не можна відчути, але вона допомогла відновити волосся щурам, які втратили його через генетичні дефекти. Наразі вони мають волосся довжиною у два міліметри.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці заявили про хибність головної тези про цукровий діабет. Вони вважають, що хвороба має 5 типів, а не 2, як вважалося раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?