NASA показало, як чорна діра розірвала зірку - вражаюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало, як чорна діра розірвала зірку - вражаюче відео

NASA показало, як чорна діра розірвала зірку - вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Космічне агентство NASA у новому відео продемонструвало, як чорна діра у галактиці 2MASX J07001137-6602251 "зжерла" необережну зірку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американської установи.

За думкою астрономів, світило занадто наблизилося до так званого горизонту подій. Це спричинило дуже жорстку реакцію.

Загалом вчені мали змогу лише 40 разів спостерігати таку "подію приливного знищення". Згаданий інцидент отримав власну назву ASASSN-19bt - та може стати найяскравішим у своєму роді.

Відомо, що чорна діра знаходиться на відстані у 375 мільйонів світових років від Землі. У цій локації, у сузір'ї Летючої Риби, також знаходилася зірка, розмір якої можна порівняти із Сонцем.

Вчені спостерігали за розгортанням подій завдяки орбітальному телескопу TESS. Головне завдання техніки - пошук екзопланет.

Наукова команда отримала безліч цікавих даних. Наприклад, їй ще належить з'ясувати, чого температура газового диска навколо чорної діри раптово знизилася з 40 тисяч градусів Цельсія до 20 тисяч. Це відбулося лише протягом кількох днів.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники NASA зробили детальний розгляд моделі чорної діри. Вони продемонстрували, як повинне виглядати явище та пояснили, чому тіло має самий такий вигляд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?