Кабмін анонсував новий податок проти забруднювачів довкілля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін анонсував новий податок проти забруднювачів довкілля

Кабмін анонсував новий податок проти забруднювачів довкілля
Джерело:  online.ua

Кабмін України планує запропонувати новий акцизний податок у відношенні виробників товарів, процес виготовлення яких є забрудненнями атмосфери чи води. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

Відповідне твердження є у програми дій уряду, оприлюдненого парламентом. Відповідний податок сягатиме 1% від вартості товару.

"Це дасть змогу акумулювати 5–5,5 мільярда гривень, що будуть направлені на зменшення (компенсацію) вартості кредитних ресурсів, які надаватимуть державні та комерційні банки на енергоефективні заходи", - вважає Кабмін.

Окрім того, буде створена універсальна одиниця виміру спожитої енергії. Вона полягатиме у кілокалоріях на годину. Уряд запровадить збільшення вуглецевого податку, який стосується обсягів викидів відповідного газу у повітря.

Посадовці вважають, такі міри стануть стимулом для людей перейматися питаннями енергоощадливості та зменшувати викиди в атмосферу.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд розпочав розробку плану оборони України. Нова стратегія буде відповідати принципам і підходам союзників НАТО. У документі відзначать головні потенційні загрози для держави та шляхи забезпечення її безпеки та захисту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?