Ілон Маск вперше показав корабель Starship, який полетить на Марс - відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск вперше показав корабель Starship, який полетить на Марс - відео

Ілон Маск вперше показав корабель Starship, який полетить на Марс - відео
Джерело:  online.ua

Космічна компанія SpaceX презентувала свій гучний проєкт Starship - космічного корабля для польотів на Місяць та інші планети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані компанії.

Презентацію провели з нагоди 11-річчя з моменту першого успішного запуску апарату Falcon 1. Відомо, що корпорація наразі має одну тестову модифікацію "Старшіп" - Mk1.

Згідно з презентацією, перший зразок має висоту у 50 метрів при діаметрі у 9. Його маса - 120 тонн.

Конструктори оновили зовнішній вигляд кораблю. Зараз він має два "крила" неподалік від верхівки. Аналогічні два крила він має на "кормі". Це допомагає керувати апаратом.

За планами розробників, Starship матиме 6 двигунів, які забезпечать його подорожі на Місяць, Марс чи інші об'єкти нашої зоряної системи.

"Старшіп" буде стартувати завдяки важкому ракетоносію Super Heavy. Він має звому виводити на орбіту вантажі до 150 тонн масою. Таким чином, корабель збереже свої ресурси для далеких перельотів.

Маск під час презентації наголосив, що їхня мета - зробити космічні перельоти настільки ж дешевими, якими наразі є квитки на авіарейси.

У планах SpaceX розпочати перші безпілотні місії до Червоної планети у 2022 році. Трохи згодом, у 2024-му, планується організація першої колоніальної місії.

Як повідомляв ONLINE.UA, на презентаційному заході Ілон Маск пояснив, що не вважає реальним існування позаземної цивілізації. Він вважає, що сучасна наука не зафіксувала жодних подій, які могли б натякнути на наявність інших населених світів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?