Вчені з'ясували, як депресія пов'язана із залежністю людини від смартфонів
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, як депресія пов'язана із залежністю людини від смартфонів

Вчені з'ясували, як депресія пов'язана із залежністю людини від смартфонів
Джерело:  online.ua

Команда науковців дослідила відомий зв'язок між депресією та залежністю людей від смартфонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Journal of Adolescent Health.

Вони поставили питання: депресія виникає через хворобну тягу до гаджетів чи навпаки - залежність від них веде до депресії.

Колектив з Аризонського університету залучив до експерименту 346 людей віком від 18 до 20 років.

"Головний висновок - залежність від смартфона прямо пророкує майбутні симптоми депресії. Це велика проблема, коли люди занадто залежать від пристрою, тривожаться, якщо його немає під рукою, та використовують смартфон, шкодячи своєму повсякденному життю", - цитує видання Меттью Лап'єра - керівника групи вчених.

Учасники дослідження повинні були відповісти на низку питань на кшталт "Я панікую, коли не можу користуватися смартфоном". Відповіді - оцінка тверджень за 4-бальною шкалою.

Вибір вікової категорії пов'язаний з особливостями виховання таких людей. Вважається, що вони буквально "виросли" на смартфонах.

"У старшому підлітковому віці простіше впасти у залежність від смартфона, а смартфон може надати на таких людей більший негативний вплив, адже вони вже дуже уразливі для депресії", - вважає Чжао Пенфей, один зі співавторів проєкту.

Вчені вважають, що деяким користувачам потрібно трохи скорегувати ставлення до гаджетів та дещо обмежити час, який вони з ними проводять.

Як повідомляв ONLINE.UA, корпорація Xiaomi презентувала ексклюзивний смартфон з трьома дисплеями. Вони створюють ілюзію непереривного екрану по всій площині девайсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?