Поліція відкрила вогонь з бойової зброї під час протестів у Гонконзі - шокуюче відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція відкрила вогонь з бойової зброї під час протестів у Гонконзі - шокуюче відео

Поліція відкрила вогонь з бойової зброї під час протестів у Гонконзі - шокуюче відео
Джерело:  online.ua

У Гонконзі загострилося вуличне протистояння між протестувальниками та силовиками, які почали використовувати бойову вогнепальну зброю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

За непідтвердженими даними, один з поліцейських відкрив вогонь в упор у напрямку активіста. Відповідне відео з'явилося у соціальних мережах, але наразі не встановлено - чи дійсно воно правдиве.

Ролик демонструє, як силовик стріляє у груди молодика у шоломі, який намагається того вдарити палицею по руці. Цілком вірогідно, що цей інцидент - перший у своєму роді за весь час протестів, коли активіст був застрелений правоохоронцем.

Представники місцевої поліції підтвердили журналістам, що почали використовувати бойові набої. Жодної інформації щодо стрілянини у бік протестувальника вони, втім, не підтвердили.

Наразі відомо, що постраждалого відправили до шпиталю у критичному стані. Молодик навчався у старших класах школи міста Тсунь Вань.

Гонконзька поліція у свою чергу звинуватила протестувальників в обливанні "їдкою рідиною".

Нагадаємо, приводом для масових акцій на вулицях стали наміри центральної китайської влади дозволити екстрадицію порушників з регіону у КНР. Місцеве населення не розділяє політику офіційного Пекіна та схильне до більш демократичного порядку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Гонконзі відбулися вуличні покази документального фільму "Зима у вогні" про події Євромайдану у Києві. Стрічку продемонстрували місцевим активістам на 40 майданчиках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?