Україна неочікувано відновила імпорт електроенергії з Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна неочікувано відновила імпорт електроенергії з Росії

Україна неочікувано відновила імпорт електроенергії з Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Україна 1 жовтня 2019 року відновила комерційний імпорт електроенергії з Росії. Про це повідомили в операторі системи передачі НЕК "Укренерго", передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами представників компанії, відповідно до ст. 38 і 39 закону "Про ринок електроенергії" ОСП зобов'язаний надавати недискримінаційний доступ до перетину.

1 жовтня імпорт електроенергії з РФ рівним графіком потужністю 100 МВт здійснювало ТОВ "Юнайтед Енерджі".

"Юнайтед Енерджі" в 2019 році уклало кілька контрактів на поставку газу АТ "Дніпроазот" (входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського), а в серпні-вересні поточного року брала участь в торгах на поставку електроенергії для об'єктів "Прикарпаттяобленерго" братів Суркісів.

Нагадаємо, 18 вересня парламент схвалив правку народного депутата Андрія Геруса до закону України "Про ринок електроенергії", дозволивши купувати за двосторонніми договорами електроенергію у країн, які не є членами європейського Енергетичного Співтовариства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва готова підписати контракт про транзит газу через територію України на основі європейського законодавства, якщо Київ імплементує його до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?