Євросоюз безжалісно розкритикував новий законопроєкт Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз безжалісно розкритикував новий законопроєкт Зеленського

Євросоюз безжалісно розкритикував новий законопроєкт Зеленського
Джерело:  online.ua

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила, що РЄ занепокоєна ухваленим у першому читанні президентським проєктом закону про діяльність органів суддівського врядування (№ 1008), який передбачає реформу судової системи. Про це вона повідомила у листі до міністра закордонних справ Вадима Пристайка, передає ONLINE.UA.

 "Як ви знаєте, формування незалежної, ефективної та професійної судової системи, яка користується довірою громадськості та відповідає її потребам, є частиною зобов’язань, взятих Україною під час вступу до Ради Європи. З огляду на це ми з певним занепокоєнням зустріли проєкт закону № 1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування", прийнятий у першому читанні новообраною Верховною Радою", - пише Пейчинович-Бурич.

 На її думку,  текст законопроєкту пропонує масштабні зміни, які "можуть мати суттєвий вплив на незалежність судової системи.

"Зокрема, це вплине на статус та повноваження суддів, а також на відповідні процедури", - додала генсек Ради Європи.

За її словами, РЄ усвідомлює бажання уряду України досягати прогресу у проведенні реформ. Водночас вона підкреслила, що реформи повинні бути проведені відповідно до вимог Ради Європи та міжнародних стандартів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Вищий антикорупційний суд отримає незабаром близько 3 тисяч справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?