ЦВК склала присягу та обрала голову з попереднього складу - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦВК склала присягу та обрала голову з попереднього складу - подробиці

ЦВК склала присягу та обрала голову з попереднього складу - подробиці
Джерело:  24 канал

Нові члени Центральної виборчої комісії склали присягу у п'ятницю, 4 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Загалом на офіційному заході були присутні 16 з 17 майбутніх представників відомства. Один - Юрій Буглак - наразі знаходиться у відрядженні, тож не зміг скласти присягу.

Новий склад комісії обрав керівника. Посаду отримав Олег Діденко, який представляю партію "Слуга народу". Його кандидатуру підтримали в одноголосному порядку.

Видання підкреслює, що 39-річний новий голова Центрвиборчкому народився в Івано-Франківській області. Він був у попередньому складі установи до розпуску за поданням президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, звільнення попередніх представників відбулося у вересні. Верховна Рада підтримала звернення голови держави. Останній заявив про упереджене ставлення ЦВК до окремих кандидатів у народні депутати під час парламентських виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Зеленський подав до Ради офіційний документ зі списком кандидатів у новий склад комісії. Повний перелік майбутніх посадовців з поясненнями щодо політичних партій оприлюднений у четвер, 3 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?