Зеленському не позаздриш: у Кремлі прокоментували обіцянку президента України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленському не позаздриш: у Кремлі прокоментували обіцянку президента України

Зеленському не позаздриш: у Кремлі прокоментували обіцянку президента України
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що президент України Володимир Зеленський опинився в непростому положенні в скандалі, який виник після розмови з американським главою Дональдом Трампом. За його словами, обіцяючи розслідувати справу по компанієї сина Джозефа Байдена, Зеленський потрапив "між молотом демократів і ковадлом республіканців". Ситуацію зі скандалом навколо розмови Трампа і Зеленського Медведєв прокоментував в ефірі федерального каналу, передає ONLINE.UA.

Російський прем'єр вважає, що якщо президент України продовжить розслідування у справі Байдена, то амеріканці можуть звинуватити Україну у втручанні в президентські вибори. У разі ж відмови, на Зеленського може образитися адміністрація Трампа.

Говорячи про можливий імпічмент Трампа, Медведєв заявив, що це питання є внутрішньою справою США. Він упевнений, що "нічого сверхкритичного не відбудеться", так як в США досить серйозна і отбалансована політична система, яка протягом століть демонструвала свою життєздатність.

Нагадаємо, скандал навколо Байденів розвернувся після повідомлень ЗМІ про те, що Байден-молодший отримував мільйони доларів від газової компанії Burisma Holdings з весни 2014 по осінь 2015 року, тобто в той період, коли його батько виконував функції спецпредставника США по Україні. Розслідування цієї корупційної справи було закрито в Україні за минулої влади, але в липні 2019 року Трамп в розмові із Зеленським попросив його знову почати цю справу.

Після оприлюднення цієї інформації в США виник скандал, на тлі якого демократи ініціювали імпічмент Трампа. Зеленський же, коментуючи ситуацію, заявив, що Київ не має наміру проводити будь-які розслідування за наказом з-за кордону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська влада могла запропонувати президенту України Володимиру Зеленському організувати офіційний візит в США з виконанням однієї умови - відновлення розслідування проти сім'ї Джозефа Байдена, політика-демократа. Згідно з текстом свідчень експредставніка Держдепу з питань України Курта Волкера в Конгресі, Зеленському пропонували зустріч з Трампом, якщо він дасть згоду на розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?