Нью-Йорк бронзового століття: виявлено унікальний древній мегаполіс
Категорія
Світ
Дата публікації

Нью-Йорк бронзового століття: виявлено унікальний древній мегаполіс

Нью-Йорк бронзового століття: виявлено унікальний древній мегаполіс
Джерело:  online.ua

На півночі Ізраїлю неподалік від населеного пункту Ейн Айрон археологи розкопали руїни стародавнього міста, вік якого оцінили в майже 5 тисяч років. Вчені порівняли його з Нью-Йорком раннього бронзового століття. Видовищне відео з розкопок було опубліковано на сторінці Управління старожитностями Ізраїлю в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що площа виявленого мегаполісу становила близько 65 га, а його населення досягало 6 тисяч осіб. Там були виявлені громадські та приватні будівлі, райони, вулиці і провулки, які оточувала кріпосна стіна. Серед будівель унікального міста вчені виявили дуже великий будинок, не схожий ні на один з інших. Вони вважають, що це був храм або святиня, у дворі якого знаходився великий кам'яний басейн, який використовувався, на думку архітекторів, під час релігійних ритуалів.

"Це величезне місто, де тисячі жителів заробляли сільським господарством, торгували з різними регіонами і навіть з різними культурами і королівствами в цьому районі. Це Нью-Йорк бронзового століття, космополітичне і сплановане місто", - відзначили керівники розкопок.

Серед цікавих артефактів, виявлених на місці розкопок стародавнього міста, були циліндричний відбиток людини, кілька статуеток людей, тварин та інструментів, привезених з Єгипту. Також знайдені кременеві знаряддя, безліч гончарних і базальтових кам'яних судин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що чеські археологи, що проводили розкопки в Єгипті, знайшли найдавніший в історії текст пісні про кохання. Знахідку вдалося відшукати в похоронній кімнаті верховного жерця Інті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?