Вчені заявили про потужний вибух у центрі нашої галактики - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені заявили про потужний вибух у центрі нашої галактики - подробиці

Вчені заявили про потужний вибух у центрі нашої галактики - подробиці
Джерело:  BBC

Команда астрономів з'ясувала, що у центрі нашої галактики - Чумацькому Шляху - близько 3,5 мільйона років тому стався потужний вибух. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

На їхню думку, епіцентр так званого спалаху Сіфтера знаходиться неподалік від надмасивної чорної діри у центрі галактики. Він мав вплив на простір відстанню у 200 тисяч світлових років.

Вважається, що сьогоденна наука може провести ревізію поглядів на еволюцію Чумацького Шляху через відкриття про його більшу динамічність.

"Ці результати кардинально змінюють наше розуміння Чумацького Шляху. Ми завжди думали про нашу галактику як про неактивну, з не таким яскравим центром", - додала вона", - цитує служба співавторку дослідження Магму Гуглієлмо з університету Сіднея.

Результатами вибуху стали два "іонізаційні конуси", які сформували сучасне уявлення про зовнішність нашої галактики.

Команда під очільництвом австралійського професора Джосса Бленд-Гавторна залучила ля проєкту дані телескопа Габбл. Їх використали для розрахунків щодо дати "спалаху".

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи NASA візуалізували, як віддалена чорна діра буквально розірвала зірку, розкрутивши її навколо себе. Космічний інцидент стався на відстані у 375 мільйонів світлових років від нашої планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?