Вчені з'ясували, де людство може вижити у разі нищівної катастрофи
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені з'ясували, де людство може вижити у разі нищівної катастрофи

Вчені з'ясували, де людство може вижити у разі нищівної катастрофи
Джерело:  online.ua

Колектив науковців з'ясував, які локації на планеті можуть допомогти людству у виживанні під час пандемії - глобальної та смертельної епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Risk Analysis.

Вчені з Нової Зеландії Метт Бойд та Нік Вілсон організували дослідження відповідних місць у пошуках своєрідного "ноєвого ковчега". Пандемію було обрано через її найбільш реальність.

"Збудники хвороб легко подолають сухопутні кордони, тому ізольований самодостатній острів міг би зберегти технологічно розвинену популяцію, яка могла б населити Землю після катастрофи", - вважає науковий дует.

Тож головними кандидатами на сховище стали незалежні країни, які не мають сухопутних кордонів з населенням понад 250 тисяч. Загалом були обрані 20 держав. Їх оцінили від найменш відповідних для виживання до найбільш вигідних.

Краще за інших показали себе Австралія з індексом 0,71, Нова Зеландія з 0,68, а також Ісландія з 0,64. Інші віддалені країни на кшталт Японії, Куби, Ямайки отримали показник менш ніж 0,5. Окремим державам не вистачило б, на думку фахівців, енергії чи інших ресурсів для виживання.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи заявили про потужний вибух у центрі Чумацького Шляху, кий стався понад 300 мільйонів років тому. Ця подія призвела до появи відомого "променю" у центрі галактики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?