Науковці знайшли незвичний спосіб боротьби проти глобального потепління
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці знайшли незвичний спосіб боротьби проти глобального потепління

Науковці знайшли незвичний спосіб боротьби проти глобального потепління
Джерело:  online.ua

Команда вчених розробила програму зменшення кількості споживаємого м'яса у столових при коледжах та школах, щоб запобігти змінам клімату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на National Academy of Science of the USA.

На думку фахівців, кількість м'ясних страв можна зменшити без шкоди для загального його споживання серед молоді. Вони стверджують, що збільшення вегетаріанських страв з 1-го з 4-х до 2-х з 4-х збільшує попит на рослинну їжу на 40-80%. Для цього були проаналізовані 94 тисячі варіантів харчування.

Автори дослідження зазначили, що банальне збільшення вегетаріанських страв у меню призводить до збільшення їхнього вибору.

"Перехід на дієту, засновану на рослинних продуктах - один з найбільш ефективних способів скорочення впливу їжі на навколишнє середовище. Заміна деяких страв з м'яса або риби на вегетаріанські може здатися очевидним виходом, але, наскільки нам відомо, ніхто раніше це не перевіряв. Рішення, які здаються очевидними, не завжди працюють, однак, схоже, це працює", - стверджує Емма Гарнетт з Кембриджського університету.

Нагадаємо, що вчені вважають м'ясну індустрію та, відповідно, темпи споживання цієї продукції одним з головних чинників змін клімату. Тваринництво та його масштаби у сучасному світі провокують близько 15% загальних викидів вуглекислого газу.

Окрім того, існує серйозний дисбаланс у споживанні м'яса. Згідно зі статистикою, мешканці розвинених країн їдять його набагато більше норми у порівнянні з представниками менш розвинених держав.

Як повідомляв ONLINE.UA, екологи ООН звинуватили виробників м'ясної продукції у солідному внеску у зміни клімату, які можуть призвести до катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?