Свій національний інтерес: Луценко виправдався за контакти з адвокатом Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Свій національний інтерес: Луценко виправдався за контакти з адвокатом Трампа

Свій національний інтерес: Луценко виправдався за контакти з адвокатом Трампа
Джерело:  NV

Ексголова ГПУ Юрій Луценко заявив, що проводив зустрічі з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані стосовно корупційних схем втікача Віктора Януковича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю для "Радіо НВ".

За словами колишнього посадовця, він намагався домовитися про загальне слідство щодо грошей, вкрадених експрезидентом. Окрім того, вони торкалися теми компанії Burizma, яка пов'язана з ім'ям Гантера Байдена - сина головного опонента Дональда Трампа на виборах-2020.

Луценко стверджує, що отримав пропозицію щодо зустрічі з Джуліані завдяки підлеглому наприкінці 2017 року. Він погодився, бо нібито мав "свій національний інтерес". Представники України та США зстрічалися протягом 3 днів, розмовляючи по 2-3 години.

"Це було, на мій погляд, єдиним шляхом спробувати домогтися загального слідства над грошима організованого злочинного угруповання Януковича, величезна частина з яких, за нашими даними, перебуває у США", - підкреслив Луценко.

Джуліані, у свою чергу, питав про можливість розслідування щодо втручання України у вибори в США 2016 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, західні ЗМІ вважають можливим, що Луценко буквально збрехав адвокатові Трампа, надавши тому неправдиві надії щодо компромату стосовно Байденів. Експрокурор здійснив це у пошуках союзників, але насправді імені Гантера Байдена не фігурує у справі про Burizma.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?