Як буде відбуватися розведення військ на Донбасі - відповідь ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Як буде відбуватися розведення військ на Донбасі - відповідь ООС

Як буде відбуватися розведення військ на Донбасі - відповідь ООС

Заступник командувача штабу Операції об’єднаних сил Богдан Бондар повідомив, що під час розведення сил на Донбасі у "сіру зону" можуть увійти як населені пункти, які зараз контролюють бойовики, так і населені пункти, які зараз контролюють українські бійці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Видання раніше отримало від джерел один із варіантів розведення військ на Донбасі, за яким "сірими зонами" можуть стати Широкине, Піски, Гранітне та інші підконтрольні Києву населені пункти; також у демілітаризовану зону увійдуть Опитне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське, а частково демілітаризованими будуть Талаківка, Бердянське.

Богдан Бондар вже прокоментував цю інформацію.

"Поки що, можливо, це один із варіантів, які розглядаються. Але ми повинні зауважити, що і противник також буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, з Сокільників – з тих населених пунктів, які зараз поки що не контролюються ЗСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися, як мінімум, тристоронні і у "нормандському форматі", – наголосив він.

За його словами, наразі в планах завершити три ділянки, а в подальшому перейти, можливо, до інших варіантів, якщо вони будуть запропоновані українською стороною або протилежною стороною. Поки що обговорення по інших ділянках не проводилося.

Як повідомляв ONLINE.UA,  окупаційне командування направило до ОРДЛО підрозділи диверсантів та снайперів, щоб ті вели "партизанську війну" проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?