Як приготувати простий і смачний сливовий пиріг: найпопулярніший рецепт The New York Times
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Як приготувати простий і смачний сливовий пиріг: найпопулярніший рецепт The New York Times

Як приготувати простий і смачний сливовий пиріг: найпопулярніший рецепт The New York Times
Джерело:  online.ua

В кінці вересня 1983 року в The New York Times був опублікован простий рецепт сливового пирога. Він став настільки популярним у читачів, що навіть привів в подив редакцію газети. Як приготувати смачний сливовий пиріг за рецептом NYT, який став справжнім кулінарним шедевром - в матеріалі ONLINE.UA.

Смачний сливовий пиріг: історія найпопулярнішого рецепту

Понад 35 років тому кулінарну колонку NYT вирішили присвятити сезону слив, які в кінці вересня можна було купити за копійки. Тоді був опублікований простий рецепт пирога, який привернув увагу читачів настільки, що люди завалили редакцію листами подяки.

На тлі несподіваної популярності рецепта сливового пирога на наступний рік було вирішено переопублікувати його знову. Але і вдруге він справив фурор. Так тривало шість років поспіль. З року в рік рецепт привертав все більше уваги і в підсумку став найпопулярнішим в історії газети. Читачі навіть писали про нього вірші.

У 1989 році авторка знаменитого рецепту Маріан Беррос вирішила, що класичний рецепт сливового пирога в останній раз буде опублікован в газеті. Його передрукували і оточили пунктиром, натякаючи на те, щоб читачі вирізали рецепт і зберегли у своїй кулінарній книзі. Пізніше все ж таки редакторка випустила нову версію рецепту сливового пирога без яєць і масла, а в 2010 році поділилася ідеєю приготування пирога з цільнозерновим борошном. У покрокової інструкції Маріан відзначала, що рецепт, який став спавжнім кулінарним шедевром, можна змінювати до нескінченності, використовуючи в ньому будь-які сезонні фрукти та ягоди.

Рецепт сливового пирога - як приготувати

Що потрібно для пирога:

  • 225 г цукру - в класичній версії рецепта від 1983 года, 170 г цукру - в публікації 1989 року

  • 2 яйця

  • 12 слив

  • 115 г вершкового масла

  • 110 г борошна

  • 5 г розпушувача

  • 10 мл лимонного соку

  • 5 г кориці

Як приготувати сливовий пиріг:

  1. Збити цукор з вершковим маслом

  2. Ввести в масляну суміш борошно, потім розпушувач і яйця

  3. Вилити отримане тісто в форму

  4. Зверху на тісто укласти половинки слив

  5. Посипати сливи цукром (за смаком), корицею і скропити соком лимона

  6. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 60 хвилин

Авторка рецепта Маріан Беррос, редакторка газети NYT, ділилася ще цікавим лайфхаком. Вона відзначала, що після приготування пирога, його можна як відразу подавати до столу, так і заморозити. Для цього потрібно звернути пиріг в кілька шарів фольги, покласти в поліетиленовий пакет і прибрати в морозилку. У будь-який момент сливовий пиріг можна поставити в духовку, розігріту до 150 градусів, і разморозити. 15-20 хвилин і можна подавати до столу.

Приємного чаювання!

Раніше ONLINE.UA розповідав, як приготувати ідеальний курячий крем-суп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?