Це буде ударом: у Путіна гнівно відреагували на заяву Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде ударом: у Путіна гнівно відреагували на заяву Зеленського

Це буде ударом: у Путіна гнівно відреагували на заяву Зеленського
Джерело:  online.ua

У Москві відповіли на звинувачення Зеленського в тому, що Москва навмисне затягує з нормандським самітом. Там поспішили виправдатися і заявили, що українська влада поспішає з проведенням нормандського саміту, щоб переглянути Мінські домовленості по Донбасу. Таку думку висловив глава МЗС Росії Сергій Лавров, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про необхідність проведення термінової нормандської зустрічі з Донбасу і Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Лавров в черговий раз не визнав, що Кремль навмисне затягує з нормандським самітом, якого дуже чекають в Києві. Він заявив, що зустріч лідерів нормандської четвірки затягує зволікання з розведенням сил на Донбасі.

"Київ може скликати новий саміт в нормандському форматі, щоб переглянути попередні домовленості. Це буде просто ударом по репутації нормандської четвірки, і ми зробимо все, щоб цього не допустити", - заявив Лавров.

З'явилася також реакція російської влади і на те, що Зеленський хоче на нормандському саміті підняти питання Криму. Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко вважає, що "бажання президента України не відповідають реаліям", давши зрозуміти, що Москва не збирається говорити про незаконну анексію українського півострова ні в якому форматі.

"Нормандський формат був створений для вирішення конфлікту на південному сході України. Для якихось інших речей він не призначений. Бажання президента України трохи не відповідають тим реаліям, які склалися за останні п'ять років, що минули з моменту створення формату", - сказав Руденко.

Нагадаємо, в ході прес-марафону, який проводить президент України Володимир Зеленський 10 жовтня в Києві, він заявив, що темами для обговорень на майбутній зустрічі в "нормандському форматі" будуть перспектива введення миротворців в Донбас і статус Криму. Український лідер підкреслив, що Київ сподівається на проведення нормандського саміту найближчим часом, так як дуже хоче завершити війну на Донбасі і повернути всі незаконно окуповані Росією території під контроль України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський під час прес-марафону поскаржився на те, що йому доводиться виконувати умови Мінських угод, які підписав Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?