Оновлена ЦВК призначила перші місцеві вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Оновлена ЦВК призначила перші місцеві вибори

Оновлена ЦВК призначила перші місцеві вибори
Джерело:  online.ua

Представники оновленої Центральної виборчої комісії погодили проведення місцевих виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку установи.

За офіційними даними, у п'ятницю, 11 жовтня, відбулося засідання ЦВК. Вона затвердила голосування у 89 об'єднаних територіальних громадах на 22 грудня 2019 року. Йдеться про вибори у 69 сільських ОТГ, 16 селищних та єдиної міської.

"Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об’єднаних територіальних громадах, у Волинській області – у 2 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 5 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Житомирській – в 1 ОТГ, у Закарпатській області – в 9 ОТГ, у Запорізькій області – у 8 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 6 ОТГ, у Київській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 6 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, у Миколаївській області – в 2 ОТГ, в Одеській області – в 5 ОТГ, у Полтавській області – в 6 ОТГ, у Рівненській області – в 9 ОТГ, у Тернопільській області – в 4 ОТГ, у Харківській області – в 4 ОТГ, у Херсонській області – в 2 ОТГ, у Хмельницькій області – в 4 ОТГ, у Чернівецькій області – в 1 ОТГ, у Чернігівській області – в 5 ОТГ", - пояснила пресслужба ЦВК.

Також відомо, що виборчий процес у зазначених локаціях починається вже 2 листопада. Попередня оцінка вказує на можливу участь у голосуванні близько 380 тисячі українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, в України триває дискусія щодо вседержавних місцевих виборів. ЗМІ оприлюднили у серпні-вересні плани про підготовку голосування 8 грудня, однак вже у жовтні представники Верховної Ради назвали причини, з яких це суто технічно неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?