Українцям готують новий сюрприз по зарплатах: що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям готують новий сюрприз по зарплатах: що відомо

Українцям готують новий сюрприз по зарплатах: що відомо
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає скасування податку на доходи фізичних осіб і військового збору з зарплат української молоді. Автори законопроекту пропонують зняти податки з зарплат українців віком до 27 років, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Законопроект № 2250 був зареєстрований на сайті ВРУ 9 жовтня. Його інітіатором став нардеп від "Слуги народу" Олексій Кучер. Він вважає, що якщо зняти податки з зарплати молоді, то це допоможе молодим українцям швидше знайти роботу, а також зупинить трудову міграцію в Україні.

Ініціатори скасування податків з зарплат молоді впевнені, що така норма дозволить легше знаходити роботу студентам і молодим фахівцям, а також зменшить рівень неофіційного працевлаштування в Україні. Автори нагадали, що зараз податок на доходи фізичних осіб в Україні становить 18%, військовий збір 1,5%, єдиний соціальний внесок 22%, а це при мінімальній зарплаті становить майже 1700 гривень.

У пояснювальній записці до законопроекту також зазначено, що подібний підхід вже застосували в Польщі - його позитивно оцінили міжнародні експерти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в жовтні 2019 року в Україні пройде чергова індексація доходів громадян. Очікується підвищення окремих категорій виплат на суму близько 250 гривень. Збільшення торкнеться зарплат державних працівників, пенсій, допомоги по безробіттю і виплат при виробничих травмах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?