Путін готовий до нової війни: названа найважливіша мета Росії в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готовий до нової війни: названа найважливіша мета Росії в Європі

Путін готовий до нової війни: названа найважливіша мета Росії в Європі
Джерело:  online.ua

Якщо виникне глобальна війна між Росією і Європою, то першою найважливішою метою Москви стане портове місто Бремерхафен, розташоване на північному заході Німеччини. Колишній співробітник Програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні (США) Ендрю Метрик вважає, що Путін буде використовувати російський атомний підводний човен проекту 885 "Ясень", щоб розгромити Бремерхафен, який є основним американським наземним портом для висадки в Європі, передає ONLINE.UA з посиланням на ромЗМІ.

"Це єдиний найбільш важливий вузол для переміщення важкої техніки в разі потенційних військових дій. Бремерхафен буде особливо легко ізолювати, оскільки доступ кораблів до порту здійснюється через два шлюзу. Крім того, залізнична лінія йде в порт через два мости. Знищення цих цілей зробить порт в значній мірі непрацездатним для потреб США", - упевнений фахівець.

Експерт підкреслює, що є ще два важливих пункти в нідерландському Роттердамі і бельгійському Антверпені, але вони більше за розміром порту в Бремерхафені і набагато стійкіше до точкової атаки.

Слід додати, що атомний підводний човен проекту 885 "Ясень" надійшов на озброєння ВМФ Росії в 2014 році. В даний час субмарина є єдиним діючим кораблем із серії атомних підводних човнів. Вона оснащена ракетним комплексом "Калібр-ПЛ" і здатна перевозити екіпаж у складі 90 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики авторитетного видання Britské Listy запевняють, що Росія піде назустріч Європі, тільки якщо повністю підпорядкує її собі. На думку експертів, Путін не здатний утриматися без постійного розпалювання воєн в "ближньому зарубіжжі" та систематичних нападок на "прогнилий Захід".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?