Не радіація і ультрафіолет: нобелівський лауреат назвав несподівану причину розвитку раку
Категорія
Технології
Дата публікації

Не радіація і ультрафіолет: нобелівський лауреат назвав несподівану причину розвитку раку

Не радіація і ультрафіолет: нобелівський лауреат назвав несподівану причину розвитку раку
Джерело:  online.ua

Головною причиною розвитку раку в організмі людини є природні процеси життєдіяльності, що відбуваються всередині клітин. Їх неможливо зупинити, в результаті чого онкозахворюванням досі не змогли запобігти. Про це заявив нобелівський лауреат з хімії Томас Ліндал, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відповідаючи на питання - звідки береться рак - вчений спростував поширену думку про те, що головною причиною розвитку раку шкіри є ультрафіолет, а онкозахворювань інших органів - радіація. На думку Ліндала, ні радіація, ні сонячний ультрафіолет, ні канцерогени, які містяться в їжі, зовсім не є основною причиною розвитку раку.

Причина розвитку раку, за твердженням вченого, криється в гідролізі, в процесі якого відбувається розкладання води і з'являються агресивні форми кисню. Нобелівський лауреат впевнений в обгрунтованості своєї теорії і навіть готовий посперечатися про неї на гроші. При цьому Ліндал схиляється і до того, що повністю перемогти рак нереально, так як кисень і воду, без яких неможливе життя, не можна ні видалити з організму, ні запобігти там їх появі.

Нобелівський лауреат вважає, що реальних ліки від раку немає. Але він сподівається, що в доступному для огляду майбутньому вдасться знайти ефективний спосіб боротьби з онкозахворюваннями, який буде направлений на вдосконалення внутрішньоклітинних процесів. При цьому вчений закликає знизити фактори ризику, які можуть призвести до смертельної хвороби. Серед них Ліндал відмічає куріння, яке, за його словами, має на клітини приблизно такий же вплив, як і агресивні форми кисню. А це в свою чергу провокує негативні мутації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Британії стартували клінічні дослідження ефективності нового підходу до лікування онкологічних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?