Питання закрито: в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Питання закрито: в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним

Питання закрито: в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

Глава Кремля Володимир Путін ні в якому форматі не обговорюватиме з українським лідером Володимиром Зеленським питання анексії Криму. Це питання, на думку Кремля, давно закрите і не буде підніматися на переговорах в будь-якому форматі. Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який вперше прокоментував пресмарафон Зеленського, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Пєсков заявив, що "при всій повазі" до Зеленського Кремль не зміг витратити стільки часу, щоб переглянути весь пресмарафон президента України. Але основні його тези були передані російському лідерові Путіну. За словами Пєскова, особливо привернула увагу Москви заява Зеленського про намір підняти кримське питання на нормандському саміті.

"Безумовно, не може бути й мови про винесення питання про Крим на будь-який формат, будь то "нормандський" або ще якийсь. Це питання давно закрите, і причина, і предтеча цього всім відома. І будь-які інші обговорення в яких-бо форматах неможливі", - відповів Пєсков на плани Зеленського.

Нагадаємо, під час пресмарафону Зеленському неодноразово задавали питання по Криму. Відповідаючи на них, український глава запевнив, що підніме питання з Путіним на нормандському саміті, який має відбутися найближчим часом. Тоді президент України відзначав, що за п'ять років існування нормандського формату кримське питання жодного разу не піднімалося на переговорах лідерів України, Франції, Німеччини та Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС РФ різко відреагували на те, що Зеленський хоче на нормандському саміті підняти питання Криму. Заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко вважає, що "бажання президента України не відповідають реаліям", давши зрозуміти, що Москва не збирається говорити про незаконну анексії українського півострова ні в якому форматі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?