У Раді готують українцям новий сюрприз по зарплатах: перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді готують українцям новий сюрприз по зарплатах: перші подробиці

У Раді готують українцям новий сюрприз по зарплатах: перші подробиці
Джерело:  online.ua

На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроєкт, який передбачає скасування військового збору з зарплат українців. Якщо депутати ухвалять його, то військовий податок українці вже не будуть платити з 1 січня 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Автором законопроєкту є народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський. Він вважає, що військовий збір і податок на доходи фізичних осіб, які сьогодні вираховують з зарплат українців, практично дублюють один одного.

Через такі подвійні податкі, на думку Дубинського, зарплати українців піддаються надмірному податковому навантаженню, а це негативно відбивається на економіці країни. Депутат вважає, що якщо розвантажити зарплату українців від податків, то це "підніме долю тіньової економіки України, в тому числі і тіньових зарплат, які видаються в конвертах".

Дубинський підкреслив, що зростання мінімальної зарплати в Україні в 2020 році (заплановано підвищення до 4723 гривень) дозволить компенсувати скорочення надходжень до бюджету за рахунок скасування військового збору. За його розрахунками, в 2020 році через підвищення мінімалки в бюджет надійде понад 20-25 млрд гривень податків.

Нагадаємо, українці платять військовий збір з зарплат з 2014 року. Його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, що передбачає скасування податку на доходи фізичних осіб і військового збору з зарплат української молоді. Автори законопроекту пропонують зняти податки з зарплат українців віком до 27 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?