Названа несподівана користь кави
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа несподівана користь кави

Названа несподівана користь кави
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Іллінойського університету в Урбані-Шампейн зробили нове відкриття про позитивний вплив кави на організм людини. Як виявилося, кавові зерна корисна людям, які страждають ожирінням і цукровим діабетом другого типу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Експерти з'ясували, що лушпиння і насіннєва шкірка кавових зерен містять фенольні сполуки, які здатні блокувати процеси ожиріння і розвитку цукрового діабету. Свою теорію вони підтвердили в рамках масштабного дослідження на гризунах. Вони обробили жирові клітини мишей екстрактами лушпиння кави, що містить два фенольних з'єднання - протокатехову і галлову кислоти. Через деякий час було відзначено, що в оброблених клітинах знизилися запальні процеси і покращилася чутливість до інсуліну та глюкози. Крім того, речовини виявилися не токсичними для організму.

Вчені пояснили, що під час ожиріння два типи клітин - макрофаги і адипоцити - сприяють окислювальному стресу і порушення поглинання глюкози, що ще сильніше погіршує ситуацію. Але після того, як їх обробили фенольними сполуками з кави, в них зупинився процес накопичення білого жиру, замість якого утворилися клітини бурої жирової тканини, здатної спалювати жир.

На підставі отриманих результатів вчені дійшли висновку, що кава може стати відмінним засобом для боротьби з ожирінням і діабетом. Вони пропонують використовувати фенольні компоненти кавових зерен для лікарських препаратів, щоб запобігати діабету, метаболічному синдрому, розвитку серцево-судинних хвороб і ожирінню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені Техаського університету прийшли до висновку, що кава позитивно впливає на кишечник, підвищує рухливість м'язів і пригнічує ріст бактерій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?