В уряді розповіли, коли та як нараховуватимуть субсидії на комуналку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді розповіли, коли та як нараховуватимуть субсидії на комуналку

В уряді розповіли, коли та як нараховуватимуть субсидії на комуналку

Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко пояснив, як будуть нараховані субсидії на житлово-комунальні послуги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами посадовця, дата затверджена попри фактичне потеплення на території країни.

Порядок розрахування субсидія не буде змінений. Її розмір становитиме різницю між цифрою у платіжці та відповідним розміром доходів до сплати послуг.

"Наприклад: дохід 3000 гривень, 10% = 300 гривень, решта - це субсидія. Якщо приходить платіжка на 2000 гривень, від них віднімаємо 300 гривень (10%) і виходимо на середній розмір субсидії, що надається державою в минулому опалювальному сезоні, - 1700 гривень. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати", - пояснив Музиченко.

Заступник міністра додав, що уряд не впровадив жодних штрафі за неправильне оформлення субсидії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні уряд анонсував скорочення фінансування субсидій на комунальні послуги. В Кабінеті міністрів це пояснили фактичним зростанням рівня доходів громадян. Кошти на підтримку будуть знижені з 55,1 мільярда гривень у 2019 році до 47,6 мільярда у 2020-му.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?