ЄС раптово розкритикував США за санкції проти Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС раптово розкритикував США за санкції проти Туреччини

ЄС раптово розкритикував США за санкції проти Туреччини
Джерело:  online.ua

Віцеканцлер ФРН Олаф Шольц виступив із критикою протиамериканських санкцій у відношенні Туреччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, президентові Дональду Трампу потрібно було б узгодити подібний крок із Брюсселем. Саме спільна стратегія може стати результативною у питанні військової операції Анкари на території Сирії.

"Вкрай важливо, щоб ми координували свої дії на міжнародному рівні, і це найважливіше у цій ситуації. Це також відноситься і до Європейського Союзу", - стверджує Шольц.

На думку посадовця, сторони повинні припинити ескалацію війни в САР. Втім, офіційний Берлін не має намірів припиняти експорт озброєння до Туреччини.

Нагадаємо, у жовтні турецьке командування розпочало наземний наступ за підтримкою бойової авіації та артилерії. Анкара намагається узяти під свій контроль північний регіон Сирії та назвала операцію боротьбою проти курдів та терористів.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп оголосив про санкції. Напередодні він раптово наказав вивести війська з території САР, що й розв'язало руки турецькому уряду у сусідній країні. Наступ був неможливий, поки у регіоні знаходилися підрозділи армії Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?