Стало відомо, яке важливе питання Зеленський хоче обговорити з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, яке важливе питання Зеленський хоче обговорити з Путіним

Стало відомо, яке важливе питання Зеленський хоче обговорити з Путіним
Джерело:  online.ua

Депутат з фракції "Слуга народу" Богдан Яременко зазначає, що зустріч у нормандському форматі неодноразово переносили з різних причин, тож наразі невідомо, коли лідери Франції, Німеччини, України та Росії обговорять питання припинення війни на Донбасі, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Нардеп назвав 2 обов’язкові умови для проведення зустріч у нормандському форматі:

  • розведення військ;

  • виведення російських військ з території Донбасу.

Яременко каже, що на зустрічі обговорять багато питань, у тому числі рамки виборів на окупованому Донбасі. Нардеп пояснив, що у Мінських домовленостях, так як вони були сформовані у 2014-2015 роках, Крим не згадується, тому зараз влада має "з цим рахуватися".

"Але є рішення іноземних держав про невизнання окупації Криму, є відповідна політика України, і в рамках цієї політики і надалі будуть розгортатися наші політичні зусилля", – додав нардеп.

Він додав, що нормандський формат не був створений для обговорення питань Криму, але це зовсім не значить, що лідери не обговорять цю проблему.

"Це глави держав вирішують про що вони говорять. Є сенс, бо проблема нікуди не дівається, навіть якщо ми досягнемо домовленостей по Сходу", - додав Яременко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним. Пєсков заявив, що глава РФ не буде обговорювати з українським лідером питання Криму на нормандському саміті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?