МВФ розчарував прогнозом про економічне зростання України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ розчарував прогнозом про економічне зростання України

МВФ розчарував прогнозом про економічне зростання України

Міжнародний валютний фонд заявив, що український ВВП зростатиме у 2020 році на 3% аналогічно до 2019-го. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

На думку світових експертів, показник інфляції зменшиться до 5,9% протягом 2020 року. Наразі він становить 8,7%.

Рівень дефіциту поточного рахунку складає 2,8%, але вже у наступному сягне 3,5%.

Безробіття продемонструє невеличке падіння до 8,2% на відміну від чинних показників у 8,7%.

Нагадаємо, навесні цьогоріч представники МВФ анонсували зростання українського ВВП у 2,7%.

За словами нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука, Україна спроможна довести зростання ВВП до 5% у 2020-му та до 7% вже протягом наступних чотирьох років.

Нещодавно у Києві працювала протягом двох тижнів місія МВФ. Приводом для неї стали пошуки умов для нової програми допомоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр Гончарук розповів про плани вже цього тижня направити до Сполучених Штатів делегацію міністрів на переговори з Міжнародним валютним фондом. Він спростував усі твердження про припинення контактів та підкреслив, що вони досі тривають, а нова програма може бути узгоджена вже у 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?