В уряді розповіли, навіщо впроваджують подвійне громадянство в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді розповіли, навіщо впроваджують подвійне громадянство в Україні

В уряді розповіли, навіщо впроваджують подвійне громадянство в Україні
Джерело:  24 канал

Віцепрем'єр-міністр України з питань євро та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив про плани впровадження подвійного громадянства. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "24 канал".

За словами посадовця, розробка відповідного законопроєкту триває у Міністерстві закордонних справ.

"Ми починали з того, що це питання сприймався як щось космічне і нереалізоване. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроєкт", - відзначив Кулеба.

Віцепрем'єр пояснив, закордонний українець наразі не має чітко наповненого юридичного статусу. Ініціатива нової влади про подвійне громадянство дозволить надати новий зв'язок таким людям з їхньою українською батьківщиною.

"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їх зв'язок з Україною. І паспорт, громадянство – одна з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні президент України Володимир Зеленський підписав указ про спрощення процедури надання громадянства особам, які зазнали політичних переслідувань на батьківщині. На його думку, це буде мотивувати людей приїжджати до України та інтегруватися у місцеве суспільство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?