Ставлення росіян до України змінилося у 2019 році - причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Ставлення росіян до України змінилося у 2019 році - причини

Ставлення росіян до України змінилося у 2019 році - причини
Джерело:  online.ua

Росіяни поліпшили ставлення до українців у 2019 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані опитування "Левада-центра".

За інформацією соціального дослідження, у вересні-2019 з опитаних 9% заявили про дуже гарне ставлення, 47% - про цілком гарне, цілком погане - 19%, а повністю погане - 12%. Також 13% не змогли відповісти.

Ще у лютому дані розподілилися наступним чином: 4%-30%-30%-25%, а близько 10% не відповіли. Аналогічні дані отримані у вересні 2018 року.

Певне "провалля" зафіксоване у листопаді 2018-го. Російські респонденти тоді відповіли на зазначені питання 3%-25%-31%-29%. Скоріше за всього, це пов'язане із нападом сил РФ на корабельну групу ВМС України біля Керченської протоки.

Загалом поліпшення, вірогідно, пов'язане з перезавантаженням української влади, яке започаткувала перемога на президентських виборах Володимира Зеленського. Нагадаємо, він переміг у другому турі чинного голову держави Петра Порошенка, який отримав підтримку менш ніж третини голосуючих.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський плану обговорити з очільником Кремля Володимиром Путіним обговорити дві головні теми під час живої зустрічі. Перша стосується розведення військ на Донбасі, а інша - повного виведення окупаційних сил з української території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?