В Росії визнали маніпуляції з допінг-пробами спортсменів: приголомшливе зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії визнали маніпуляції з допінг-пробами спортсменів: приголомшливе зізнання

В Росії визнали маніпуляції з допінг-пробами спортсменів: приголомшливе зізнання
Джерело:  online.ua

Російська влада маніпулювала тисячами допінг-проб спортсменів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

З гучним визнанням виступив голова національного антидопінгового агентства (РУСАДА) Юрій Ганус в інтерв'ю виданню. За його словами, представники влади "приховували і замінювали" тести.

Він стверджує, що таким чином планувалося зберегти репутацію окремих колишніх спортсменів, які наразі мають роботу в уряді або спортивних державних організаціях.

Ганус пояснив, що такі маніпуляції могли втілити лише люди, володіючі доступом до найвищих структур влади РФ. Він вважає за потрібне зробити цю заяву, бо "на карті" можуть опинитися долі молодих спортсменів наступного покоління.

Нагадаємо, у 2015 році спалахнув скандал, пов'язаний з фальсифікацією допінг-проб російських спортсменів. Росію відсторонили від деяких змагань міжнародного рівня. Зокрема - зимовій Олімпіаді 2019 року.

У 2019 році Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) отримало дані з московської антидопінгової лабораторії (LIMS) за період 2012-2015 років. У вересні установа проінформувала про сумнів щодо правдивості цього масиву.

Через це Всеросійська федерація легкої атлетики отримала відмову від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій стосовно поновлення статусу. Російські легкоатлети так і залишилися виключеними.

До цього моменту представники РФ заявляли про необґрунтовані звинувачення на свою адресу та політичну мотивованість "санкцій".

Як повідомляв ONLINE.UA, влітку 2019 року іноземні ЗМІ, посилаючись на власні джерела, проінформували про можливий "бан" Росії на Олімпіаді-2020 у Токіо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?