НАБУ почало справу проти Луценка - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ почало справу проти Луценка - подробиці

НАБУ почало справу проти Луценка - подробиці
Джерело:  rbc.ua

Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження у відношенні ексгенпрокурора Юрія Луценка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Згідно із заявою НАБУ, Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення 5 серпня, за яким відомості про порушення Луценка не були внесені у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Йдеться про зловживання владою.

"13.08.2019, на виконання вимог ухвали детективи Національного бюро внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого вчинення генеральним прокурором України кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України", - інформують детективи.

Слід відзначити, що Луценко наразі спрямував до Великої Британії. Раптовий від'їзд він назвав бажанням "підтягнути англійську".

Колишній генпрокурор опинився у скандалі, пов'язаном з чинною адміністрацією Сполучених Штатів. Він неодноразово контактував з Рудольфом Джуліані - адвокатом американського президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, аналогічне кримінальне провадження проти Юрія Луценка відкрило Державне бюро розслідувань. Воно також стосується можливого зловживання на посаді очільника ГПУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?