Відбір на "Євробачення" в Україні вестимуть за новими правилами
Категорія
Культура
Дата публікації

Відбір на "Євробачення" в Україні вестимуть за новими правилами

Відбір на "Євробачення" в Україні вестимуть за новими правилами
Джерело:  online.ua

На пісенний конкурс "Євробачення-2020" можуть претендувати лише те українські музиканти, які не виступали в ОРДЛО, Росії та Криму з березня 2014 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланянм на пресслужбу Національної суспільної телекомпанії.

За офіційними даними, зміни у правила оголошені у вівторок. 15 жовтня. Потенційні учасники не зможуть анонсувати чи планувати такі концерти до відбору та фіналу конкурсу загалом.

Музикантові потрібно буде дати гарантію, що він не відвідував територію Кримського півострова після анексії з порушенням українського законодавства. Йдеться про заїзд у регіон не через офіційний кордон.

Нагадаємо, участь України в "Євробаченні-2019" була зірвана через раптове виявлення значного недоліку місцевої сцени. Суспільство продемонстувало недовіру виконавцям, які мали у кар'єрі концерти в РФ після подій 2014 року. Низка музикантів відмовилася від участі у відборі, мотивувавши своє рішення туманними заявами.

Як повідомляв ONLINE.UA, оголошення про концерт у Києві британських рокерів Uriah Heep супроводжується скандалом. Менеджмент гурту назвав Київ та білоруський Мінськ частинами Російської Федерації. Користувачі обурилися помилкою, яку досі не виправили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?