NASA показало нові скафандри, у яких американці полетять на Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало нові скафандри, у яких американці полетять на Місяць

NASA показало нові скафандри, у яких американці полетять на Місяць
Джерело:  online.ua

Космічне агентство NASA у вівторок, 15 жовтня, провело презентацію скафандрів нового покоління. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американської установи.

Під час демонстраційного заходу, фахівці показали два типи особистого обладнання дослідників. Більш масивний скафандр потрібен для "прогулянок" у відкритому просторі, а легкий помаранчевий - для перебування на борту корабля. Останній намагалися зробити максимально мобільним, але він дозволить також врятувати життя у позаштатних ситуаціях.

Цікаво, що обидва костюми не мають статевих відмінностей. Кожен з них можуть вдягати жінки та чоловіки.

Скафандри використають для місії Artemis - відновленої програми з польоту на Місяць. На відміну від легендарної Apollo, в експедиції братиме участь щонайменш одна жінка-космонавт.

На поверхню земного супутника дослідники полетять завдяки космічному модулю Orion. Подія попередньо запланована на 2024 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA,  агентство NASA та приватна компанія SpaceX  анонсували перший пілотуємий запуск ракети з модулем для екіпажу - Crew Dragon. Старт відбудеться протягом першого кварталу 2020 року. На борту апарату будуть присутні двоє космонавтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?