В Латвії затримали росіян, які переслідували Зеленського - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Латвії затримали росіян, які переслідували Зеленського - подробиці

В Латвії затримали росіян, які переслідували Зеленського - подробиці
Джерело:  Укрінформ

Двоє росіян переслідували українського президента Володимира Зеленського у Латвії, видаваючи себе за журналістів телеканалу "НТВ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Чоловіки з камерою і мікрофоном намагалися поставити питання голові України під час урочистостей у Ризі з нагоди його офіційного візиту. Зокрема, Зеленський та президент Латвії Егілс Левітс покладали квіти до пам'ятника Свободи.

Український лідер пізніше підійшов до натовпу для спілкування. Тоді "журналісти" без акредитації спробували поставити йому кілька питань. Одне з них: "Що з "нормандським форматом?".

Поліція одразу ж зацікавилася цими людьми. З'ясувалося, що вони - громадяни РФ. які не мають навіть відповідної візи для висвітлення події. Офіційно вони прибули до Латвії з метою туризму.

Більш того, "журналісти" заявили, що "всюди так працюють", а щодо віз послалися на якусь іншу фірму. Їх затримали для з'ясування усіх деталей. Цікаво, що "оператор" фіксував візит Зеленського з самого ранку у середу, 16 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський також зустрівся з прем'єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем. Вони обговорили перш за все економічну співпрацю на міжнародному рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?