У Києві з'явиться Алея пам'яті жінок, які загинули за свободу України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві з'явиться Алея пам'яті жінок, які загинули за свободу України

У Києві з'явиться Алея пам'яті жінок, які загинули за свободу України
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 18 жовтня, відбудеться урочисте відкриття Алеї пам'яті загиблих жінок за свободу та Незалежність України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook.

За офіційними даними, урочиста церемонія почнеться о 09:30. Ініціаторами стали ГО "Жіночий Ветеранський Рух" та депутатка Київради Наталія Маслова. Проєкт з'явиться на проспекті Правди, на території скверу.

"Жіночий внесок у війну певний час лишався непомітним. Але кількість загиблих у війні жінок тільки підтверджує що подвиг не має статі. Тож представниці Жіночого ветеранського руху ініціювали створення Алей пам‘яті", - пояснила організація.

Активістки нагадали про існування з квітня 2019 року аналогічної алеї у Краматорську.

Учасницею офіційної церемонії стане очільниця Міністерства зі справ ветеранів та тимчасово окупованих територій Оксани Коляди.

Як повідомляв ONINE.UA, українське командування зафіксувало загострення на Донбасі. Протягом доби 15 жовтня від ворожих снайперських обстрілів загинули двоє військовослужбовців. Ще один зазнав поранення та був госпіталізований. Вогонь вівся у багатьох локаціях зони ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?