Українці під загрозою: в МОЗ озвучили новий шокуючий прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці під загрозою: в МОЗ озвучили новий шокуючий прогноз

Українці під загрозою: в МОЗ озвучили новий шокуючий прогноз
Джерело:  ТСН

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) тривалий час детально досліджувало культуру харчування українців і дійшло висновку, що громадянам України загрожує швидке масове ожиріння. Про це повідомляється в сюжеті "ТСН", передає ONLINE.UA.

Міністерство разом з приватними компаніями провело дослідження стосовно харчування українців. Для цього більше 1000 добровольців щодня записували і фотографували все, що вони їдять протягом дня.

"Зібравши дані за тиждень, дослідники проаналізували їх і прийшли до невтішних висновків. Виявляється, що третина дорослого населення України має надлишкову вагу, а 14% страждають від ожиріння. Причиною є вкрай незбалансоване харчування. З'ясовано, що чоловіки споживають в середньому у два рази більше за добову норму солі, діти ж зловживають картоплею і цукром", - сказано в повідомленні.

Щоб уникнути цієї неприємної проблеми, експерти радять ввести у свій раціон більше овочів і фруктів, щоб отримувати необхідні вітаміни і мінерали, а також зменшити кількість калорій.

Нагадаємо, що не так давно  німецькі вчені з’ясували, що є головною причиною переїдання і чому людина відчуває голод. Як виявилось, все залежить від еволюції. Оскільки раніше людина значно рідше могла дозволити собі поїсти вдосталь, люди намагалися за раз з’їсти якнайбільше. Це передалося наступним поколінням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?