Рада відповіла ООН на заклик про сайт Миротворець
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відповіла ООН на заклик про сайт Миротворець

Рада відповіла ООН на заклик про сайт Миротворець
Джерело:  24 канал

Спікер Дмитро Разумков стверджує, що Верховна Рада не має повноважень для закриття сайту "Миротворець" на заклик місії ООН. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За його словами, він обізнаний із заявою заступника голови місії Бенджаміна Моро.

"Парламент не може долучатися до таких процесів, бо не має повноважень закривати інформаційні чи інші сайти. Та й я не впевнений, що Верховній Раді ці права потрібні", - пояснив Разумков.

Парламентський спікер додав, що також є некоректним ігнорування звернень місії ООН. Він закликав представників "Миротворця" до роботи відповідно до українського законодавства.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" вже неодноразово ставав об'єктом критики з-за кордону. Перш за все його критикували за публікацію даних іноземних журналістів у 2016 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, згаданий заступник очільника місії ООН Бенджамін Моро звернувся до українського парламенту із закликом про припинення функціонування сайту, який збирає відомості про бойовиків та прибічників "русского мира". Він вважає його роботу порушенням міжнародного права та небезпекою для журналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?