У Путіна нарешті відреагували на жорстку вимогу України щодо бойовиків на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нарешті відреагували на жорстку вимогу України щодо бойовиків на Донбасі

У Путіна нарешті відреагували на жорстку вимогу України щодо бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія не розглядає як офіційну позицію Києва слова речниці експрезидента України Леоніда Кучми Дарки Оліфер про необхідність розпуску "ЛНР" і "ДНР", оскільки вона "не є офіційною особою".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Реагувати на кожну заяву, яке лунає з Ради, з боку прессекретарів колишніх президентів або діючих політиків з різних гілок влади, - справа досить невдячна, тому що вона не призведе до бажаного результату".

На думку одіозної чиновниці, подібні заяви завдають удару по реалізації Мінських домовленостей і "точно не мають доданої вартості" до процесу мирного врегулювання на Донбасі.

Вона наголосила, що Кремль орієнтується на заяви глав держав і людей, які офіційно уповноважені вирішувати питання зовнішньої політики, а також брати участь в переговорних процесах.

Нагадаємо, що на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 жовтня речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер підкреслила, що для виконання Мінських угод необхідний, зокрема, розпуск квазіугрупувань "ЛДНР".

Як повідомляв ONLINE.UA, Захарова стверджує, що закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"  є "примусовою українізацією" і забороняє російську мову. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?