В Раді створили групу для "повернення" Кубані
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді створили групу для "повернення" Кубані

В Раді створили групу для "повернення" Кубані
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді з'явилося міжфракційне об'єднання під назвою "Кубань". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку народного депутата Олексія Гончаренка.

За словами представника фракції "Європейська солідарність", він став очільником цього об'єднання.

"Наше завдання - розробка політики з повернення у культурне та соціальне поле українських етнічних територій та етнічних українців. У першу чергу займемося Кубанню", - пояснив Гончаренко.

Нардеп додав, що у перспективі осередок буде працювати у відповідному напрямку стосовно інших регіонів, де проживають українці. Він доповнив публікацію світлиною офіційного звернення до спікера Дмитра Разумкова щодо створення об'єднання.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль спланував новий акт спрощення надання російського громадянства для жителів України. Йдеться про визнання українців носіями російської мови. Через це таким особам не потрібно буде проходити офіційний тест на володіння російською, що говорить про спрощення процедури.

У 2019 році президент Володимир Путін підписав указ щодо спрощеної процедури отримання паспорта РФ для українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?